VEELGESTELDE VRAGEN

VeelGestelde vragen

Heb je hulp nodig? 


Veelgestelde vragen

  • Wat zijn de openingstijden?

    Chelsea Beauty Artist is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

    In het weekend is het mogelijk in overleg make-up gerelateerde afspraken te boeken, met uitzondering van een proefmake-up.

    De studio is alleen op afspraak te bezoeken.

  • Hoe verloopt een afspraak voor PMU?

    Bij het maken van een afspraak dient de cliënt zichzelf ingelezen te hebben over de behandeling en de gevolgen en risico’s hiervan. 

    Chelsea Beauty Artist werkt altijd met een aanbetaling voor alle Permanente make-up afspraken.

    Heb je vragen waar je niet het antwoord op kunt vinden op mijn website? Neem dan gerust contact met mij op via het contactformulier of via de WhatsApp button.


    Bij een permanente make-up afspraak begin ik altijd met een intake door te bespreken wat je verwacht van de behandeling.  Samen bespreken we wat voor een vorm je graag wilt en welke kleur er bij je past.

    Bij de Powderbrow behandeling gaan we de wenkbrauwen in vorm brengen door ze te epileren en eventueel te verven. Vervolgens meet ik de wenkbrauwen uit en teken ik ze tot jij en ik tevreden zijn over de vorm. Het tekenen van de wenkbrauwen neemt bijna net zo veel tijd in beslag als het tatoeëren zelf. Deze meet ik namelijk heel precies uit en pas ik aan op je wenkbrauwgroei, kijk naar de symmetrie en jouw wensen. 

    Ook bij de Lip Blush behandeling teken ik de vorm precies uit langs je natuurlijke lip contour, dus precies op het lipweefsel en niet op de huid buiten te lippen.

    Bij een Deepliner behandeling is het niet nodig deze voor te tekenen omdat de lijn van de wimperrand zelf gevolgd wordt.

    Als we beiden tevreden zijn over de vorm kunnen we beginnen met het aanbrengen van de permanente make-up.

    Als je klaar bent maak ik de permanente make-up schoon en bespreken we de nazorg. 

    Je krijgt van mij een nazorg pakketje mee naar huis met het nazorgformulier, Bepanthen Tattoo crème en een douche kapje om je PMU de eerste week tijdens het douchen droog te houden.

    Na 6 tot 8 weken kom je terug voor een nabehandeling om de pigment op te bouwen. De eerste keer vervaagd deze namelijk 50 tot 70% omdat de permanente make-up in de eerste 2 huidlagen komt, in tegenstelling tot een normale tattoo die dieper in de huid gaat. Na de nabehandeling vervaagt de intensiteit nog maar tot 30% en is de pigment mooi opgebouwd.


    Ongeveer om de 12 tot 24 maanden is het raadzaam je permanente make-up bij te laten werken door middel van een touch-up behandeling. Dit is per persoon en huid verschillend hoe snel dit weer nodig is.

    Als je merkt dat je weer gaat bijtekenen is het meestal tijd voor een touch-up behandeling.


    Houd er rekening mee dat je met je wenkbrauwen 1 week niet in de zon mag en je je wenkbrauwen ook niet nat mag maken. De rest van je lijf dus wel.

    Je krijgt van mij tips en tricks om je wenkbrauwen tijdens het douchen droog te houden. 

    Na 1 week mag je weer alles en is het wel raadzaam je wenkbrauwen in te smeren met een factor 50 voor het gelaat om je permanente make-up tegen de zon te beschermen en zo lang mogelijk van je permanente make-up te kunnen genieten!


  • Waarom een aanbetaling?

    Ten eerste biedt een aanbetaling zekerheid voor de ondernemer. Het kan namelijk voorkomen dat een klant last-minute afzegt of niet komt opdagen. Dit kan de ondernemer tijd en geld kosten, omdat ze wellicht andere afspraken hebben moeten afzeggen of hebben moeten investeren in materialen voor de dienst. Door een aanbetaling te vragen, heeft de ondernemer zekerheid dat de klant serieus is en dat de dienst zal worden afgenomen.


    Daarnaast kan een aanbetaling helpen bij het plannen van de werkzaamheden van de ondernemer. Door te weten dat er een aanbetaling is gedaan, kan de ondernemer beter plannen wanneer de dienst zal worden uitgevoerd en wanneer er materialen moeten worden ingekocht.


    Verder kan een aanbetaling helpen om de kosten te spreiden voor de klant. Door een aanbetaling te vragen, kan de klant de dienst afnemen zonder in één keer een groot bedrag te hoeven betalen.

    Het is belangrijk om te begrijpen waarom ondernemers aanbetalingen vragen en om hiermee rekening te houden bij het afnemen van diensten.


    Zonder aanbetaling is het niet mogelijk een afspraak voor PMU te maken.


  • Waarom een nabehandeling?

    Als je permanente make-up hebt laten zetten, zoals bijvoorbeeld Powderbrows, een Deepliner of Lip Blush, dan wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Een belangrijk onderdeel van het behouden van de kwaliteit en de uitstraling van je nieuwe permanente make-up is een nabehandelingn na de aller eerste afspraak. 


    Na de eerste behandeling van je nieuwe permanente make-up vervaagd de pigment. Deze vervaagd namelijk 50 tot 70%. Dit komt doordat de permanente make-up in de eerste 2 lagen van de huid komt, in tegenstelling tot een normale tattoo die dieper in de huid gaat.

    Om de pigment in de huid op te bouwen is er een nabehandeling nodig. Deze wordt 6 tot 8 weken na de eerste behandeling uitgevoerd. Na de nabehandeling vervaagt de intensiteit nog maar tot 30% en is de pigment mooi opgebouwd. Als de permanente make-up dan volledig genezen is zal deze natuurlijk en zacht uit zien. 

    De permanente make-up vervaagt met en met doordat deze niet zo diep in de huid wordt gebracht. Daarom ook wel "semi permanent" genoemd. 

    Er wordt aangeraden om je permanente make-up ongeveer om de 12 tot 24 maanden te laten bijwerken/opfrissen door middel van een touch-up behandeling. Dit is per persoon en huid verschillend hoe snel dit nodig is.

  • Wat is een touch-up behandeling?

    Permanente make-up, zoals Powderbrows, wordt aangebracht door pigment in de huid te tatoeëren met een PMU apparaat en pigment. Hoewel het de term "permanente make-up" heeft, vervaagt het pigment in de loop van de tijd. Daarom moet permanente make-up regelmatig worden opgefrist door middel van een touch-up behandeling om het uiterlijk en de kleur ervan te behouden.

    Om deze reden wordt het ook wel semi permanente make-up genoemd.


    De houdbaarheid van permanente make-up varieert van persoon tot persoon en hangt af van verschillende factoren, zoals de kleur van het pigment, het type huid van de persoon en de blootstelling van de permanente make-up aan de zon. Na verloop van tijd kan het pigment vervagen, waardoor de permanente make-up er minder levendig en minder goed gedefinieerd uitziet.


    Het opfrissen van permanente make-up door middel van een 

    touch-up behandeling omvat het bijwerken van de kleur en het verbeteren van de vorm. Dit kan gedaan worden door het pigment opnieuw in de huid te tatoeëren. Het opfrissen van permanente make-up is meestal nodig na ongeveer 1 tot 2 jaar, afhankelijk van de houdbaarheid en de kleurverandering van het pigment.

    Bij de een is dit sneller nodig dan bij de ander. 

    Wacht dus niet tot de vorm weer volledig uitgemeten moet worden doordat deze te ver vervaagd is.


    Kortom, het opfrissen van permanente make-up is nodig om het uiterlijk en de kleur te behouden, en het zorgt ervoor dat de permanente make-up er fris en goed gedefinieerd blijft uitzien.

    Als je merkt dat je weer begint met het bijtekenen van je permanente make-up is het tijd voor het maken van een touch-up afspraak.

  • Kan permanente make-up als je 50+ bent?

    Er zijn verschillende redenen waarom je als 50-plusser zou kunnen overwegen om permanente make-up te laten aanbrengen. Hier zijn een paar redenen waarom permanente make-up een goede optie kan zijn:


    Tijdbesparend: permanente make-up kan je tijd besparen bij je dagelijkse make-up routine, vooral als je moeite heeft met het aanbrengen van make-up of als je niet langer in staat bent om fijnere taken zoals het aanbrengen van eyeliner of wenkbrauwen tekenen uit te voeren.

    Natuurlijke uitstraling: permanente make-up kan worden gebruikt om uw natuurlijke uitstraling te verbeteren, zonder dat het er overdreven uitziet.

    Veroudering tegengaan: permanente make-up kan worden gebruikt om de tekenen van veroudering in het gezicht te verbeteren, zoals rimpels en fijne lijntjes. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de lippen voller te laten lijken met een Lip Blush of om de ogen te definiëren met een Deepliner zonder er "over de top" uit te zien. 

    Let op, er wordt nooit buiten de natuurlijke lipcontour gepigmenteerd. Daarnaast kunnen Powderbrows voor een open en uitgeruste blik zorgen. 

    Allergieën of gevoeligheid: Als u allergieën heeft voor traditionele make-up of gevoelige huid heeft, kan permanente make-up een goede oplossing zijn.

    Handig tijdens het sporten: Permanente make-up is handig voor actieve mensen die regelmatig sporten of zwemmen en geen zorgen willen maken over het feit dat hun make-up uitloopt.

    Bespreek je wensen en verwachtingen met de behandelaar en zorg ervoor dat je volledig op de hoogte bent van het proces en de risico's.

  • Hoe weet ik of ik niet allergisch ben voor permanente make-up?

    Twijfel je of je allergisch ben voor permanente make-up? Dan kan er een patch test gedaan worden om te kijken hoe je op de pigment reageert.

    Een patch test is een huidtest die wordt uitgevoerd voordat permanente make-up wordt aangebracht. Dit gebeurt door middel van het aanbrengen van een kleine hoeveelheid van het pigment op de huid, meestal achter het oor of op de binnenkant van de arm. Gedurende een periode van 24 tot 48 uur kunnen we dan zien of er een allergische reactie optreedt.


    Een patch test wordt uitgevoerd om te controleren of er geen allergische reacties optreden op het pigment of andere stoffen die worden gebruikt tijdens de permanente make-up behandeling. Sommige mensen kunnen namelijk allergisch zijn voor bepaalde stoffen in de pigmenten, zoals ijzeroxide of titaniumdioxide. Als er een allergische reactie optreedt, kan dit zich uiten in roodheid, jeuk, zwelling of huiduitslag.


    Het is belangrijk om te weten dat een patch test niet 100% betrouwbaar is en dat er nog steeds een kleine kans is op een allergische reactie tijdens de permanente make-up behandeling, zelfs als er geen reactie optreedt tijdens de patch test. Het is daarom belangrijk om te overleggen met de specialist en eventuele allergieën of andere medische aandoeningen te melden voordat de behandeling begint.


    Een patch test duurt meestal niet langer dan een paar minuten. 

    Het is een eenvoudige en effectieve manier om de kans op een allergische reactie te testen en ervoor te zorgen dat de permanente make-up behandeling veilig en succesvol verloopt.


    Wil je een patch test afspraak? Neem dan contact met ons op via het contact formulier of WhatsApp.

  • Wat zijn de risico's van permanente make-up?

    Informatie over de risico’s van permanente make-up 

    Het zetten van permanente make-up brengt risico’s met zich mee. Zorg daarom dat je goed bent uitgerust en genoeg hebt gegeten. Stel de behandelaar op de hoogte van eventueel medicijngebruik of huid problemen, allergieën, epilepsie en overgevoeligheidsreacties.


    Als je permanente make-up laat zetten, zijn er een aantal voorbereidingen die je zelf kunt treffen om het beste resultaat te krijgen en eventuele risico's te verminderen. Hieronder hebben we een aantal belangrijke voorbereidingen op een rijtje gezet: 

     

    Laat geen permanente make-up aanbrengen:

    • op plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan; 

    • op plekken waar op minder dan zes weken voor de geplande afspraak fillers en/of botox is toegepast; 

    • op een litteken dat minder dan een jaar oud is; 

    • op een plek waar minder dan zes weken voor de geplande afspraak permanente make-up is gezet; 

    • op een plek waar minder dan drie maanden voor de geplande afspraak een permanente make-up of tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is; 

    • op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen;

    • als je onder invloed bent van alcohol of drugs; 

    • als je zwanger bent.


    Daarnaast wordt het afgeraden om permanente make-up te laten zetten als je last hebt van één 

    van de volgende aandoeningen: 

    • diabetes;

    • hemofilie;

    • chronische huidziekte;

    • allergie voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee permanente make-up wordt gezet;

    • immuunstoornis;

    • hart- en vaatafwijkingen.

    Heb je één van deze aandoeningen of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica? En wil je 

    toch permanente make-up? Overleg dan eerst de mogelijkheden met een arts.


    Kijk voor achtergrondinformatie over bovenstaande risico’s op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl

     

  • Wanneer geen permanente make-up?

    Permanente make-up kan een geweldige oplossing zijn voor mensen die er altijd op hun best uit willen zien. Maar helaas is permanente make-up niet voor iedereen geschikt. In deze tekst leg ik uit wanneer geen permanente make-up mogelijk is en waarom niet.


    Ten eerste kan permanente make-up niet worden toegepast op een huid die nog niet volgroeid is. Dit betekent dat permanente make-up niet kan worden toegepast op kinderen of jonge tieners. Het is belangrijk dat de huid volgroeid is, omdat permanente make-up in de huid wordt geïnjecteerd en de huid na verloop van tijd kan veranderen. Daarom wordt permanente make-up meestal pas toegepast op personen vanaf 18 jaar of ouder.


    Daarnaast kan permanente make-up niet worden toegepast op een huid die extreem beschadigd is, bijvoorbeeld door heftige eczeem, psoriasis of heftige acne. Wanneer de huid beschadigd is, kan permanente make-up leiden tot verdere irritatie en complicaties. In dat geval zal de permanente make-up artiest aanbevelen om te wachten tot de huid volledig is hersteld voordat permanente make-up kan worden aangebracht.


    Verder kan permanente make-up niet worden toegepast op personen die gevoelig zijn voor infecties of allergieën. Het inbrengen van permanente make-up in de huid kan leiden tot infecties en allergische reacties. Personen met een zwak immuunsysteem, diabetes of andere medische aandoeningen dienen extra voorzichtig te zijn.


    Tot slot is permanente make-up niet geschikt voor personen die bloedverdunners gebruiken. Deze medicijnen kunnen bloedingen en blauwe plekken veroorzaken tijdens de permanente make-up procedure. Hierdoor kan de uitkomst van de PMU anders zijn dan gewenst en is het mogelijk dat de pigment niet mooi blijft zitten.


    Kortom, permanente make-up is niet voor iedereen geschikt. Het is belangrijk om te weten wanneer permanente make-up niet mogelijk is om complicaties en teleurstelling te voorkomen. 

    Het is altijd mogelijk contact op te nemen voor advies en informatie over de mogelijkheden en beperkingen van permanente make-up.


    Lees meer hierover bij de risico's van permanente make-up.

  • Kan ik permanente make-up nemen als ik zwanger ben?

    Over het algemeen wordt permanente make-up tijdens de zwangerschap afgeraden. Hoewel er geen bewijs is dat permanente make-up schadelijk is voor een ongeboren baby, wordt het toch afgeraden omdat het lichaam tijdens de zwangerschap en borstvoeding verandert en dit kan invloed hebben op de uitkomst van de behandeling.


    Bovendien is het tijdens de zwangerschap en borstvoeding mogelijk dat je gevoeliger bent voor infecties, dus er bestaat een risico op infectie tijdens de behandeling. Ook kunnen sommige pigmenten allergische reacties veroorzaken, wat niet wenselijk is tijdens de zwangerschap.


    Als je toch overweegt om permanente make-up te laten aanbrengen tijdens de zwangerschap of borstvoeding, is het belangrijk om met je arts te overleggen. Het is altijd beter om te wachten tot na de zwangerschap en borstvoeding om permanente make-up te laten aanbrengen.


    Er wordt door Chelsea Beauty Artist géén PMU uitgevoerd op zwangere vrouwen. Chelsea Beauty Artist is onder geen enkele omstandigheid aansprakelijk op het moment dat dit niet tijdig gemeld wordt. 

Share by: